Kedves Látogató, kérlek, fogadj el tőlünk néhány sütit! Tájékoztatunk, hogy weboldalunk a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (Cookie) használ. Honlapunk használatával jóváhagyod ezek használatát a "Cookie"-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Menü

Táplálékod legyen a bőrápolószered: a falatok többet tesznek a bőrödért, mint gondolnád!

Nem elég sokat inni és bőrazonos, gazdag krémekkel ápolni a bőröd. Nagyon fontos, hogy táplálkozz változatosan és amennyire lehet, legyél ebben tudatos. Minden nap csempéssz valami más egészséges tápanyagforrást az asztalra és gondoskodj az antioxidánsokról belülről is. A piacok roskadoznak az őszi gyümölcsöktől és zöldségektől. Nyúlj a hazánkban termő termésekhez, mert bennük van minden, hogy feltankolj antioxidánsokból, vitaminokból és ásványi anyagokból. Adok egy pár ötletet, a teljesség igénye nélkül, talán olyan termésekről, amik nem kerülnek naponta az asztalra, pedig gyakran kellene fogyasztanunk ezeket. Nem célom, hogy dietetikusként lépjek elő, sokkal inkább, hogy egy kicsit tágítsam a horizontod.

Őszi-téli bőrápoló ételek

Tárazz be sütőtökből! Tele van A-vitaminnal, karotinnal és bőrvédő vitaminokkal. Igazán jól is esik egy illatos, langyos sütőtökszelet vagy sütőtök krémleves a hűvös, szürke, sötétebb napokon, ráadásul a pusztán a színe, a látványa is melegít.

Ne felejtkezz meg a káposztafélékről! Mi szerencsére káposzta-kánaán vagyunk, szinte minden káposztaféle elérhető itthon. A káposztafélék és a keresztesvirágzatúak tele vannak sejtvédőkkel, antioxidánsokkal és nagyon hatékonyak gyulladásos folyamatok csillapításában, javítják az immunvédelmet, segítik a hormonális egyensúly megtartását és támogatnak az elhízás megelőzésében.

Diónak, mandulának, máknak és egyéb magvaknak sem csak az ünnepi süteményekben van helyük. Ásványi anyagok, rengeteg kalcium és vas, fontos olajok vannak bennük, amelyeket rendszeresen érdemes bevinnünk.

Már kapható szelídgesztenye is, ami szintén egy vitaminbomba: antioxidáns, sejtvédő, a legmagasabb az E-vitamin tartalma, B1, B2, B6, C-vitamin, ásványi anyagok, nyomelemek találhatók benne, a nyers rosttartalma magas. Kár lenne megfeledkezni róla!

A szőlő, amelynek minden részéről lehetne egy külön posztot írni. A magja, a héja, a gyümölcshús együttesen nagyon gazdag vitaminokban és antioxidánsokban, ásványi anyagokban. A vörös szőlőben, így a vörösborban is megtalálható rezveratrol csökkenti a gyulladásokat, hozzájárul a vércukorszint csökkentéséhez, védi az immunrendszert, támogatja a szív- és érrendszert.

bőrápoló nappali arckrémPróbáld ki a Vörösszőlő kivonatos nappali arckrémemet!

Kattints ide a termék megtekintéséhez.

Inspirációm végére hagytam a birsalmát, ami méltatlanul került gyümölcs, noha az ősz egyik legegészségesebb termése. Valószínűleg azért, mert nem tudunk mit kezdeni vele - kivéve, aki jól ismeri. Nyersen, főzve, sütve, desszertként vagy jellegzetes ízadóként sültek mellé, lekvárként, bárhogy értékes marad. Magas a P-vitamin tartalma, a vastartalma, kalcium, foszfor, kálium, nátrium, a B-vitaminjaival méregtelenít, segíti az emésztést, rengeteg nyersrostot tartalmaz, az energiatartalma cserébe alacsony. Az egyik legnagyobb pektintartalmú gyümölcs. A pektin élelmi rostként javítja az emésztést, enyhíti a belek érzékenységét, segíti a fogyást.

Most fogd a kosarad és irány a piac! Remélem, sikerült változatossá tennem az étrendedet!

Tartalomhoz tartozó címkék: Őszi-téli bőrápolás